Πέντε προφορές για το έργο «Εγκατάστασης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:22
UPD:13:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων για διάστημα 27 ετών (φωτογραφία αρχείου).

Ιδιαίτερα ισχυρό ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε για το έργο «Εγκατάστασης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σήμερα υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

  • ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
  • ΤΟΞΟΤΗΣ
  • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
  • ΕΡΕΤΒΟ-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ-ΕΓΝΩΝ
  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  – ΗΛΕΚΤΩΡ

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «το έργο επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική προστασία με την ανάπτυξη βιώσιμων έργων».

Διευκρινίζεται ότι η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων για διάστημα 27 ετών και το έργο θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικούς και κοινοτικούς πόρους.

Το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου είναι το πέμπτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τις Σέρρες και την Ηλεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα