Σταθεροποιητικά το ευρώ

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:25
UPD:13:25
REUTERS/KACPER PEMPEL

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ σήμερα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τη  αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου και θα αποφασιστούν τυχόν αλλαγές στη νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, στις 13:21, το ευρώ βρίσκεται στα 1,3789 δολάρια, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,03%, ενώ το γιεν υποχωρεί κατά 0,1% τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι παραινέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει δράση, ώστε η οικονομία της Ευρωζώνης να μην βιώσει μια περίοδο εξαιρετικά χαμηλού πληθωρισμού, όπως συνέβη με την Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί η ευρωπαϊκή οικονομία να μην κινδυνεύει από αποπληθωρισμό, ωστόσο η παραγωγική βάση της μπορεί να πληγεί από τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό.

Την Πέμπτη, 3 Απριλίου, το δ.σ. της ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την τακτική μηνιαία συνεδρίασή του, όπου και θα αποτιμήσει τα οικονομικά δεδομένα και θα αποφασίσει τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Η αγορά αναμένει να ληφθούν μέτρα, ίσως και μη συμβατικά, ώστε να στηριχθεί η οικονομία, καθώς το φάσμα του εξαιρετικά χαμηλού πληθωρισμού γίνεται όλο και πιο ορατό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα