Έντονη αντίδραση Θ. Βενιάμη για τη φορολογική επιβάρυνση του εφοπλισμού

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 16:30
UPD:16:43
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Όπως είπε ο κ. Βενιάμης, το οικονομικό επιτελείο προέβη σε «κατάφορη συνταγματική εκτροπή» αιφνιδιαστική και παρασυρόμενο από τις «πιεστικές συνθήκες των διαπραγματεύσεων με την τρόικα» (φωτογραφία αρχείου).

Την έντονη ενόχληση του εφοπλιστικού κλάδου για την αύξηση της φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μελών της. 

Κατά την ομιλία του ο κ. Βενιάμης αναφέρθηκε στην υιοθέτηση του άρθρου 14 στον νόμο για τη φορολογία των ακινήτων, το οποίο «επιβάλλει για την τρέχουσα τριετία τριπλασιασμό της φορολογικής υποχρέωσης όλων των πλοίων, υπό ελληνική αλλά και υπό ξένη σημαία, των διαχειριζόμενων από εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα».

Όπως είπε, το οικονομικό επιτελείο προέβη σε «κατάφορη συνταγματική εκτροπή» αιφνιδιαστικά και παρασυρόμενο από τις «πιεστικές συνθήκες των διαπραγματεύσεων με την τρόικα». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το ουσιαστικότερο πρόβλημα που δημιουργεί η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία είναι ο «κλονισμός του κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της ναυτιλιακής κοινότητας και η δημιουργία ευρύτερα αρνητικού κλίματος για κάθε είδους επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η νομική σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σώφρων επενδυτή».

«Πράγματι», πρόσθεσε, «πρόκειται για οξύμωρη ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης εάν σκεφθούμε ότι σφόδρα επιθυμεί την ανάπτυξη -και ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει- ενώ παράλληλα τορπιλίζει το ζητούμενο επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα