DailyFx.gr: Ντράγκι: Δεν υπάρχει σενάριο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 16:18
UPD:14/02/2014 09:02

Η σύνοψη της ρητορικής του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρωζώνης δείχνει ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι από τον περασμένο μήνα, με τον Μάριο Ντράγκι να παραμένει “dovish” όσον αφορά το βασικό επιτόκιο στο 0.25%, και τον πληθωρισμό να αναμένεται να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα.

Η αλλαγή που έκανε τη διαφορά και έστειλε το EUR/USD 0.74% υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας στη διάσπαση του 1.3600 ήταν το γεγονός ότι ο ιταλός τραπεζίτης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, εξηγώντας τη διαφορά με αυτά που συνέβησαν στην Ιαπωνία.

Έτσι, ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο πληθωρισμός είναι σε κανονικά επίπεδα, και εξήγησε ότι προέρχεται κυρίως από τις τέσσερις χώρες που βρίσκονται σε ειδικά προγράμματα μετά την κρίση. Από την άλλη μεριά, ξεκαθάρισε ότι αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει περαιτέρω η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει με όλα τα δυνατά εργαλεία.

Οι επενδυτές έδειξαν να δέχονται τις ψύχραιμες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρωζώνης, στέλνοντας το ευρώ σε υψηλά εβδομάδας πάνω από το 1.3600.

Γράφημα EUR/USD 5min


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς