Στο ΥΠΟΙΚ η τρόικα

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 15:50
UPD:18:07
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς κατά την άφιξή του στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε εξέλιξη είναι, από τις 15.30, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς είναι ανοιχτό το φλέγον ζήτημα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Όπως έγραφε σήμερα η «Ν», η ηγεσία της τρόικας επιστρέφει με απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014 και πιέσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών παρεμβάσεων.

Στόχος είναι να συμφωνηθεί το πακέτο των τεσσάρων προαπαιτούμενων που εκκρεμούν από το καλοκαίρι και να εκταμιευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ, ενώ ασάφεια υπάρχει για την τύχη των διαπραγματεύσεων που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά επρόκειτο να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Εκτός των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων, η συζήτηση θα εστιαστεί στο νέο φόρο ακινήτων, στους πλειστηριασμούς, στο ΦΠΑ στην εστίαση και στις ομαδικές απολύσεις.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-16, που εκτιμάται από την τρόικα σε περίπου 4 δισ. ευρώ, και το οποίο η τρόικα ζητεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα που θα αποφασιστούν τώρα και θα ενταχθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2014 - 2017.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα