ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τη χρηματοδότηση του κράτους έως τις 15 Νοεμβρίου

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 22:44
UPD:22:58
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Χάρι Ρέιντ μιλά μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία. Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, διαφορετικά το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παύσης της λειτουργίας ενός μέρους του μηχανισμού του από 1ης Οκτωβρίου.

 

 

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε με 54 ψήφους «υπέρ» και 44 «κατά» μια τροποποιημένη εκδοχή ενός νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους έως και την 15η Νοεμβρίου.

Αν και 25 Ρεπουμπλικανοί συνεργάστηκαν με τους Δημοκρατικούς ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του μέτρου, τελικά κανένας Ρεπουμπλικανός δεν ψήφισε υπέρ του.

Ο πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να σταματήσουν να απειλούν του λειτουργία του κράτους στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν την μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας.

THE WHITE HOUSE

Η δήλωση του Μπ. Ομπάμα

REUTERS

Το εμπορικό επιμελητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοι φορείς κάλεσαν τη Κογκρέσο να περάσει το συντομότερο ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξήσει το όριο του δανεισμού του.

Δηλώσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα