Άσμουσεν: Κριτήριο για νέο πακέτο στήριξης η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές

Αν και η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει σημαντική πρόοδο, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά υποστήριξε ο Άσμουσεν
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 22:48
UPD:22:56
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

«Αν και η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχει περάσει δύσκολη διαδικασία αναδιάρθρωσης, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, κυρίως στις φιλικές για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο γερμανός τραπεζίτης (φωτογραφία αρχείου).

«Με γνώμονα τον βαθμό πρόσβασης της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές στο τέλος του ισχύοντος προγράμματος, το 2014 θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα» δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιεργκ Άσμουσεν.

Ο Άσμουσεν υποστήριξε πως αν ως τότε η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, το Eurogroup έχει αποφασίσει ότι θα την βοηθήσει και πέρα από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

«Αν και η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχει περάσει δύσκολη διαδικασία αναδιάρθρωσης, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, κυρίως στις φιλικές για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο γερμανός τραπεζίτης.

Αναφορικά με τα σενάρια που τον χρίζουν τον επόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, σε περίπτωση «μεγάλου» συνασπισμού CDU/CSU-SPD, o Άσμουσεν υποστήριξε πως επιθυμεί να παραμείνει στην ΕΚΤ και να τιμήσει το συμβόλαιό του ως το 2019.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα