Κρ. Λαγκάρντ: Σωστοί οι χειρισμοί με το ελληνικό χρέος

Συνέντευξη της επικεφαλής του ΔΝΤ στο CNN
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 12:29
UPD:13:23
CNN

Η Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έκανε λάθος σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Ερωτηθείσα αν υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση στη διαχείριση του ελληνικού χρέους, η κ. Λαγκάρντ είπε πως η αναδιάρθρωσή του θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά κάτι τέτοιο θα εξέθετε σε πιθανό κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης.

«Με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η επιλογή που έγινε, πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος.

Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ευρώπη

CNNINTERNATIONAL

H συνέντευξη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο CNN

Αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή οικονομία, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η κατάστασή της βελτιώνεται και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη το επόμενο έτος. «Μετά από πολλά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, βλέπουμε πρόοδο για το επόμενο έτος», είπε.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη σημαντικά προβλήματα, επειδή, όπως είπε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, αλλά δεν φάνηκε να ασπάζεται πλήρως την άποψη της Σέιλα Μπερ, πρώην επικεφαλής εποπτικής αρχής των ΗΠΑ, ότι μπορεί να συμβεί και άλλο κραχ.

«Ακριβώς το ίδιο πράγμα; Δεν είμαι βέβαιη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγάλα θέματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, όπως θα έπρεπε». Τόνισε, δε, ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα δουλειά σε τρεις τομείς: για τις τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν, τη διαφάνεια της αγοράς παραγώγων και τη ρύθμιση και το άνοιγμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα