Λαγκάρντ: Διαθέτει και άλλα «όπλα» η ΕΚΤ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 13:24
UPD:14:03
REUTERS/INTS KALNINS

«Σε αντίθεση με πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες, η ΕΚΤ έχει περιθώριο χειρισμών, εάν και όταν πρέπει να τους κάνει και εάν θεωρήσει ότι είναι αναγκαίο», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε δημόσια συζήτηση, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την κεντρική τράπεζα της Λιθουανίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαθέτει και άλλα «όπλα» στο οπλοστάσιό της για να χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Σε αντίθεση με πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες, η ΕΚΤ έχει περιθώριο χειρισμών, εάν και όταν πρέπει να τους κάνει και εάν θεωρήσει ότι είναι αναγκαίο», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε δημόσια συζήτηση, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την κεντρική τράπεζα της Λιθουανίας.

Τόνισε, ωστόσο, πως «η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να είναι το υποκατάστατο για οτιδήποτε άλλο πρέπει να γίνει».

Υπενθυμίζεται ότι τοο βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ βρίσκεται σήμερα στο 0,5%, που είναι χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε στις αρχές Ιουλίου ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα