Βεστερβέλε: Εκτός ατζέντας νέο «κούρεμα»

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 22:58
UPD:23:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) ανταλλάσει χειραψία με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κατά τη συνάντηση τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, ξεκαθάρισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του αποτελεί ένα δείγμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης, ιδίως μετά τον ανασχηματισμό, για να συνεχίσει η Ελλάδα στον δρόμο μιας «νέας εκκίνησης».

«Γνωρίζουμε τι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κοινός στόχος είναι να ξεπεραστούν τα χρέη και η κρίση και να πάμε στην ανάπτυξη και την ευημερία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να στρεφόμαστε μόνο προς τις αρνητικές ειδήσεις, αλλά να βλέπουμε και τα θετικά.

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου - Γκ. Βεστερβέλε

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε το πολύ καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες, προσθέτοντας ότι η Αθήνα περιμένει επίσης την επίσκεψη του «παλαιού φίλου και συναδέλφου» του κ. Σόιμπλε.

Επισημαίνοντας τις επιτυχίες του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα από ότι πιστεύεται στις αγορές. Η ελληνική οικονομία ανασυγκροτείται και η Ελλάδα ανακτά τη θεσμική της αυτονομία, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, τόνισε.

Ο γερμανός επίσημος υπογράμμισε με τη σειρά του ότι τα πράγματα κινούνται στην Ελλάδα και χαιρέτισε τις επιτυχίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, καλώντας να μη μειωθεί η ώθηση προς τις μεταρρυθμίσεις.

Ανησυχία για την κατάσταση στην Αίγυπτο

Οι δύο υπουργοί δεν έκρυψαν επίσης την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο.

«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή και ανησυχία την κατάσταση στην Αίγυπτο», ανέφερε ο γερμανός υπουργός, εκφράζοντας την ευχή να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της δημοκρατίας και να επενδύσει στο διάλογο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε με τη σειρά του ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και η δημοκρατική προοπτική της Αιγύπτου, που όπως είπε, είναι μια χώρα-κλειδί για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Η σκέψη μας στρέφεται στον αιγυπτιακό λαό, στους Αιγύπτιους πολίτες που αγωνιούν για την πορεία της χώρας τους, για την πορεία της πατρίδας τους και θέλουν, είμαι βέβαιος, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου να έχουν μια δημοκρατικά συγκροτημένη πολιτεία που διασφαλίζει την ευημερία για όλους τους πολίτες», υπογράμμισε ο έλληνας ΥΠΕΞ.

«Εκτός από το ενδιαφέρον μας και την ανησυχία μας θέλω να διατυπώσω και αυτή την έντονη ευχή, τα πράγματα να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, τον ταχύτερο δυνατό για την Αίγυπτο και τον αιγυπτιακό λαό», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα