Μέρκελ: Δεν «βλέπω» νέο κούρεμα

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 10:51
UPD:11:01
REUTERS/THOMAS PETER

H καγκελάριος Μέρκελ δεν απαντά στο ερώτημα τι θα συμβεί αν το ΔΝΤ επιμείνει στην άποψή του ότι θα πρέπει να μειωθεί το ελληνικό χρέος για να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Επιμένει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ότι δεν θα χρειαστεί νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει νέο «κούρεμα», περιορίζεται στην απάντηση: «Δεν βλέπω κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, η καγκελάριος της Γερμανίας δεν απαντά στο ερώτημα τι θα συμβεί αν το ΔΝΤ επιμείνει στην άποψή του ότι θα πρέπει να μειωθεί το ελληνικό χρέος για να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα αν η Ευρώπη, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ, θα στηρίξει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ απαντά ότι «η Ελλάδα έχει προχωρήσει χάρη στην κυβέρνηση του Σαμαρά που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις».

«Είμαι βέβαιη ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται», συμπληρώνει.

Άσμουσεν: Οι συζητήσεις για «κούρεμα» δε βοηθούν

Την ίδια στιγμή, ο Γιεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την επιθεώρηση της τρόικας και παράλληλα εκτιμά ότι οι συζητήσεις για απομείωση του χρέους δεν βοηθούν.

«Οι συζητήσεις που επανέρχονται για απομείωση του χρέους δεν βοηθούν, καθώς αποσπούν την προσοχή από τις απαραίτητες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις», αναφέρει σε δηλώσεις του που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt.

Αναφορικά με τον έλεγχο της τρόικας ο κ. Άσμουσεν επισημαίνει ότι «παρά την πρόοδο, υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί θετικά η επιθεώρηση».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα