Μέρκελ: Βασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων η αδυναμία δανειοδότησης

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 23:07
UPD:23:19
REUTERS/THOMAS PETER

Από αριστερά: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η παροχή πιστώσεων αποτελεί βασικό πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις στις χώρες της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα η αδυναμία δανειοδότησης να πλήττει την ανάπτυξη, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος του συνεδρίου για τις «Προοπτικές της Απασχόλησης των Νέων στην Ευρώπη» που διοργάνωσε στο Βερολίνο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Σε κάποιες χώρες η παροχή πιστώσεων για τις επιχειρήσεις είτε είναι κακή είτε δεν λειτουργεί καθόλου. Αυτό είναι κακό για την ανάπτυξη», δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δεσμεύθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πιστώσεων μέσω δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή με χρήματα από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία.

«Ο απώτερος στόχος όλων των προσπαθειών μας είναι η απασχόληση. Ο πραγματικός στόχος είναι να βρούμε δουλειά στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα