Στην Αθήνα ο γερμανός ΥΠΕΞ - Συνάντηση με Ευ. Βενιζέλο

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 09:30
UPD:12:19
EPA/ARMANDO BABANI

Ο Γερμανός υπουργός Εξωρτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε θα έχει απόψε στις 19.30, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών.

 Ο κ. Βενιζέλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών και κατόπιν θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του κ. Βεστερβέλε, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό. 

Ο γερμανός ΥΠΕΞ, φθάνει στη χώρα μας στις 19.00 και θα αναχωρήσει την Πέμπτη στις 13.00.

Σύμφωνα με πηγές του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη του Βεστερβέλε, λίγες μέρες μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του Βερολίνου «για μια στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη» σχέση με την Αθήνα.  

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση Σαμαρά στην αποφασιστική συνέχιση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δείχνουν τους πρώτους καρπούς», σημείωναν οι ίδιες πηγές, με τον κ. Βεστερβέλε να εκφράζει και πάλι την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα «στον δύσκολο δρόμο της κρίσης».

Στην προσπάθειά της να στηρίξει την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία δεν περιορίζεται στη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, επισήμαιναν γερμανικές διπλωματικές πηγές και χαρακτήριζαν σημαντική τη σχέση που αναπτύσσεται μέσω της ελληνογερμανικής συνεργασίας, σε μία σειρά από μεταρρυθμιστικούς τομείς, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση νέων στην Γερμανία.

Κατά την επίσκεψη, τέλος, του κ. Βεστερβέλε στην Αθήνα θα συζητηθεί και η επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Ελλάδα το α' εξάμηνο του 2014, για την οποία το Βερολίνο είναι έτοιμο να προσφέρει τη συνδρομή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή