Τρόικα: Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες

Μικρή διακοπή λόγω «τεχνικών εργασιών»
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 16:40
UPD:16:55
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι επικεφαλής της τρόικας.

Οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των διεθνών δανειστών – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο», αναφέρει η τρόικα σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις θα διακοπούν για λίγο, προκειμένου να γίνουν κάποιες «τεχνικές εργασίες», και θα ξαναρχίσουν στα τέλη του μηνός.

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις είχε κάνει λόγο χθες και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον ίδιο και τον Πρωθυπουργό. 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) τέθηκαν επί τάπητος όλα τα κρίσιμα θέματα και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για την υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στα ήδη γνωστά ζητήματα, τα οποία αφορούν στην υστέρηση των εσόδων και γενικότερα στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, προστέθηκαν, εκτός από τις μεγάλες αντιστάσεις που συναντά το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και η αποτυχία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και εκτιμήσεις για εκτίναξη του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, που δημιουργούν νέο δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2013-2014, γεγονός το οποίο ενδέχεται να σημαίνει πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα.
΄
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα