Στην Πορτογαλία τη Δευτέρα η τρόικα

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 16:14
UPD:16:34
EPA/MARIO CRUZ

Ο όγδοος αυτός έλεγχος των ειδικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει με έναν μήνα καθυστέρηση.

Στη Λισαβόνα καταφθάνουν οι ειδικοί της τρόικας τη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν τον τριμηνιαίο έλεγχο προόδου του σχεδίου λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος θα αρχίσει στις 15 Ιουλίου.

«Η εμβόλιμη αυτή αποστολή τεχνικού χαρακτήρα θα επιτρέψει να προχωρήσουν οι εργασίες του όγδοου τακτικού ελέγχου, ο οποίος θα αρχίσει από τις 15 Ιουλίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ.

Η Πορτογαλία έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει ως το τέλος του κοινοβουλευτικού έτους, στα μέσα Ιουλίου, ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τα οποία ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου. Το σχέδιο αυτό διαρκούς μείωσης των δημοσίων δαπανών, που θα υλοποιηθεί ως το 2015, προβλέπει κυρίως την εθελούσια έξοδο περίπου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση του ωραρίου εργασίας από τις 35 στις 40 ώρες στον δημόσιο τομέα, για να υπάρξει ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο όγδοος αυτός έλεγχος των ειδικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει με έναν μήνα καθυστέρηση, καθώς η προηγούμενη αξιολόγηση είχε ανασταλεί μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο πολλών μέτρων που είχαν ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα