Ιαπωνία: Η βουτιά των μετοχών δεν θα επηρεάσει την οικονομική πολιτική

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 11:13
UPD:11:21
REUTERS/ISSEI KATO

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.

Η βουτιά που κατέγραψε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο δεν θα σταθεί αιτία για να αναθεωρήσει ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, την επιτυχημένη οικονομική πολιτική του, δήλωσε από το Τόκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ιαπωνική οικονομία αναμένεται να οδηγηθεί σταδιακά σε ανάκαμψη και ευελπιστούμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις των αγορών», ανάφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο  Γιοσιχίντε Σούγκα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Με κατακόρυφη πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1.143,28 μονάδες, σε ποσοστό 7,32%, και διαμορφώθηκε στις 14.483,98 μονάδες. Το ύψος των συναλλαγών έφθασε τα 7,65 δισεκατομμύρια σε μετοχές, γεγονός άνευ προηγουμένου στην ιστορία του χρηματιστηρίου από την ίδρυση του το 1949.

Τα απογοηευτικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάιο παρέσυραν σε πτώση 7,3% τις ιαπωνικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση. Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη από το πρόσφατο ράλι που πυροδότησε η πολιτική χαλάρωσης της κυβέρνησης Άμπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα