Ν. Αναστασιάδης: Δεν έχει επηρεαστεί η ναυτιλία από τη συμφωνία με την τρόικα

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 18:57
UPD:19:04
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε πως με τις πρόσφατες πρωτοφανείς οικονομικές εξελίξεις στη χώρα ο ναυτιλιακός τομέας καλείται να διαδραματίσει ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο (φωτογραφία αρχείου).

Η συνολική επιχειρησιακή και φορολογική υποδομή της ναυτιλίας στην Κύπρο δεν έχει επηρεαστεί από την συμφωνία με την τρόικα για την δανειακή σύμβαση και παραμένει άθικτη, διαβεβαίωσε ο Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Λεμεσό.

Ο κύπριος πρόεδρος επεσήμανε πως με τις πρόσφατες πρωτοφανείς οικονομικές εξελίξεις στη χώρα ο ναυτιλιακός τομέας καλείται να διαδραματίσει ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς, σημείωσε, «αποτελεί καίριο τμήμα της σπονδυλικής στήλης, επί της οποίας θα στηριχθεί η κυπριακή οικονομία στην πορεία προς την ανάκαμψη».

Τέλος ο κύπριος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για την δημιουργία θέσης υφυπουργού για τη ναυτιλία και ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο υποβλήθηκε στη Βουλή από την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα