Επιμένει η Σλοβενία ότι δεν χρειάζεται βοήθεια

Στο Βερολίνο ο σλοβένος πρόεδρος
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:51
UPD:12:21
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Οι οικονομικές σχέσεις της Σλοβενίας με τη Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρουτ Πάχορ με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Η Σλοβενία δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρουτ Πάχορ, τον γερμανό ομόλογό του Γιοάκιμ Γκάουκ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια των ξεχωριστών συναντήσεων που είχε μαζί τους στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Σλοβενίας, ο κ. Πάχορ απηύθυνε πρόσκληση προς τους γερμανούς επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στη χώρα του.

Οι οικονομικές σχέσεις της Σλοβενίας με τη Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Πάχορ με την Άγκελα Μέρκελ, η οποία επεσήμανε ότι είναι αναγκαία μια ειδική κυβερνητική στρατηγική για να μπορέσει η Σλοβενία να έχει τη στήριξη των ξένων επενδυτών.

Ο κ. Πάχορ τόνισε ότι οι ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στη Σλοβενία, ιδίως δε, υπό το πρίσμα του κυβερνητικού σχεδιασμού ιδιωτικοποίησης ορισμένων κρατικών εταιρειών.

Στη συνάντηση που είχε με τον γερμανό ομόλογό του, ο κ. Πάχορ δεσμεύτηκε ότι η Σλοβενία θα συνεχίσει την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη βελτίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας και του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, STA
                                              
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα