Ολάντ: Πλήρης εμπιστοσύνη στη Σλοβενία

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 11:45
UPD:11:53
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ υποδέχεται τον Σλοβένο ομόλογό του Μπόρουτ Πάχορ, στο Παρίσι. Ο κ. Πάχορ, πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία.

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στην προσπάθεια της Σλοβενίας να επιλύσει τα προβλήματα του τραπεζικού της τομέα εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποδεχόμενος τον Σλοβένο ομόλογό του, Μπόρουτ Πάχορ, στο Παρίσι.

Ο γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Σλοβενία μπορεί να διορθώσει τα δημοσιονομικά της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και υποστήριξε πως ο σλοβενικός τραπεζικός τομέας είναι ικανός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

DAILYMOTION/PRÉSIDENCE DE LA RÉPUBLIQUE

Δηλώσεις Φρ. Ολάντ - Μπ. Πάχορ

Ο κ. Πάχορ, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι η Σλοβενία θα επιλύσει μόνη της τα προβλήματά της και παρουσίασε τα μέτρα της σλοβενικής κυβέρνησης για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι επόμενοι μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα υλοποιηθούν σοβαρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, θα είναι δύσκολοι, όμως όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία θα είμαστε σε θέση να πούμε με υπερηφάνεια ότι η Σλοβενία ήταν ικανή να επιλύσει την κρίση μόνη της, με την κατανόηση των εταίρων της, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δήλωσε ο κ. Πάχορ.

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για σύγκριση της Σλοβενίας με καμία άλλη χώρα που πρόσφατα ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια, ούτε σε τραπεζικούς και οικονομικούς όρους αλλά ούτε σε πολιτικούς όρους.

Ο κ. Πάχορ προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο στη Σλοβενία και η επίσκεψη του κ. Ολάντ αναμένεται τον ερχόμενο Ιούλιο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, STA
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα