Λαγκάρντ: Στήριξη στις προσπάθειες της Σλοβενίας

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 11:53
UPD:11:58
REUTERS/YURI GRIPAS

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ παρουσίασε τρεις βασικούς άξονες για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, αναφέροντας ότι είναι υποχρέωση όλων να εξετάσουν τα γεγονότα και να αξιολογήσουν τα «συστατικά» κάθε οικονομίας.

Τη στήριξή της στην πολιτική της σλοβενικής κυβέρνησης για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν θα εμπιστευόταν τις φήμες, από όπου και αν προέρχονται, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ παρουσίασε τρεις βασικούς άξονες για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Κατά την ίδια, είναι υποχρέωση όλων να εξετάσουν τα γεγονότα και να αξιολογήσουν τα «συστατικά» κάθε οικονομίας. Αυτό, είπε, ισχύει και για τη Σλοβενία και αυτό θα συμβεί.

Στο μεταξύ, ο σλοβένος υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ επανέλαβε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται διεθνή βοήθεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα συζητήσει τις λεπτομέρειες της σχεδιαζόμενης διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων εταιρειών στις 9 Μαΐου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, STA

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα