ΔΝΤ: Επιλύσιμα τα προβλήματα της Σλοβενίας

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 10:26
UPD:10:40
EPA/EUGENE SALAZAR / IMF HANDOUT

Ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ, Γιοργκ Ντεκρέσιν υποστήριξε ότι τα προβλήματα της Σλοβενίας μπορούν να επιλυθούν πιο εύκολα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, διότι, όπως είπε, η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ είναι σχετικά χαμηλή.

Την πεποίθηση ότι η Σλοβενία μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος ερευνών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Γιοργκ Ντεκρέσιν.

Παρουσιάζοντας την έκθεση του διεθνούς οργανισμού για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι τα προβλήματα της Σλοβενίας μπορούν να επιλυθούν πιο εύκολα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, διότι, όπως είπε, η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ είναι σχετικά χαμηλή.

Υπογράμμισε, πάντως, πως πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.

Παρά το γεγονός ότι στην τελευταία έκθεσή του το ΔΝΤ υποβάθμισε την εκτίμηση για τη σλοβενική οικονομία σε συρρίκνωση 2% το 2013 έναντι 0,5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί, ο κ. Ντεκρέσιν προειδοποίησε ότι τα σλοβενικά προβλήματα δεν είναι λόγος συναγερμού, καθώς το έλλειμμα και το χρέος της χώρας είναι σχετικά χαμηλά.

Το δημόσιο χρέος της Σλοβενίας διαμορφώνεται περίπου στο 55% του ΑΕΠ, ενώ σε ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωζώνης αγγίζει το 80% ή και το 90%, είπε.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα μπορούν να επιλυθούν με τη στήριξη του κράτους, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα