Κράντζεκ: Εντός του στόχου της ΕΚΤ ο πληθωρισμός

«Είναι λίγο χαμηλός αλλά δεν εμπνέει ανησυχία»
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 11:55
UPD:12:02
Andrzej Barabasz

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Μάρκο Κράντζεκ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς «εξακολουθούν να συνάδουν με τη σταθερότητα των τιμών και δεν συνιστούν αποπληθωρισμό».

Εντός του στόχου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της Σλοβενίας, Μάρκο Κράντζεκ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI.

Ο κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς «εξακολουθούν να συνάδουν με τη σταθερότητα των τιμών και δεν συνιστούν αποπληθωρισμό».

«Είναι λίγο χαμηλός, παραμένει κοντά αλλά από το 2%. Φυσικά είναι κάτω από το 2% αλλά αυτό δεν με ανησυχεί», δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης. Εξέφρασε, επιπλέον, την αισιοδοξία του σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης, παρά τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σύντομα σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της, όσο η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει αδύναμη και εφόσον ο πληθωρισμός υποχωρήσει περαιτέρω και απομακρυνθεί από τον στόχο της τράπεζας.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα