Αύξηση ή διατήρηση των θέσεων εργασίας σχεδιάζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

Έρευνα της εταιρείας Regus
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 16:43
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Αύξηση ή διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων τους σχεδιάζουν το 2013 επτά στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Regus.

Όπως προκύπτει ειδικότερα από τα πορίσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 26.000 επιχειρήσεις σε 90 χώρες, περισσότερες από μία στις δέκα (14%) επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους κατά περισσότερο από 5%.

Παράλληλα, το 44% εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις θα προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, ενώ το 26% δίνει έμφαση στο επιχειρησιακό προσωπικό.

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εταιρείες δεν αναζητούν απλώς στελέχη, αλλά ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ. Αυτό δείχνει ότι θεωρούν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να βγουν στην αγορά και να πουλήσουν», παρατήρησε η εκπρόσωπος της Regus Κατερίνα Μάνου, με αφορμή τα ευρήματα της έρευνας.

Βάσει της ίδιας έρευνας ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ανέρχεται στις 59 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15 μονάδες συγκριτικά με την τιμή του πριν από ένα εξάμηνο. Σημειώνεται  ωστόσο ότι σε διεθνές επίπεδο, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Regus ανέρχεται στις 114 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά τρεις μονάδες από τον Οκτώβριο του 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα