Β. Κορκίδης: Το σίριαλ των Κυριακών συνεχίζεται

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 14:24
UPD:14:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Την ενόχληση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη έχουν προκαλέσει οι συζητήσεις της τρόικας με το υπουργείο Ανάπτυξης για άνοιγμα όλων των καταστημάτων 10 Κυριακές το χρόνο.

Όπως αναφέρει, «το σίριαλ των Κυριακών συνεχίζεται με νέα επεισόδια σε μια περίοδο που η αγορά χρειάζεται ηρεμία και όχι πειραματισμούς και αχρείαστες εντάσεις».

«Οι όποιες συζητήσεις λαμβάνουν χώρα, ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και την τρόικα, μας είναι, επισήμως, παντελώς άγνωστες», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Τονίζει ακόμη ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε αμφότερους ότι υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα για την ελληνική αγορά και τις ΜμΕ επιχειρήσεις από την εμμονή τους για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «η επανεκκίνηση της ελληνικής αγοράς δεν θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση των προσφορών και των εκπτώσεων και το κυριότερο με το άνοιγμα τις Κυριακές».

«Η ΕΣΕΕ επιμένει στις θέσεις και τις προτάσεις που έχει επανειλημμένα καταθέσει και καλά θα κάνουν, υπουργείο και τρόικα, να σεβαστούν τη θέληση χιλιάδων ανθρώπων της αγοράς», σημειώνεται στην ίδια δήλωση.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή η διαρκής πηγή αναταραχής να σταματήσει. Αυτοί που άνοιξαν το θέμα των Κυριακών με την Τρόικα, ας βρουν τρόπους να το κλείσουν», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα