Ενέσεις ρευστότητας σε εξαγωγικές επιχειρήσεις

Σύμπραξη Πολιτείας - ΠΣΕ για τον συντονισμό της Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 15:52
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χρ. Σακελλαρίδη.

Την επανενεργοποίηση του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα» μέσω του ΕΣΠΑ τον Ιούνιο και τη διευκόλυνση πρόσβασης των ελληνικών διεθνοποιημένων επιχειρήσεων σε νέες γραμμές χρηματοδότησης μέσω ΕΤΕΑΝ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού, Αθ. Σκορδά, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης για «ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως πυρήνα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας».

Με στόχο μάλιστα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελλήνων εξαγωγέων, ο κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε τη θεσμοθετημένη σύμπραξη της Πολιτείας με τους εξαγωγικούς φορείς στο πλαίσιο ενός Συντονιστικού Συμβουλίου, που θα συνδράμει την Ειδική Διυπουργική Επιτροπή για το εξωτερικό εμπόριο της χώρας.

«Ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι γνωρίζει σε βάθος τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας ότι η σημερινή συνάντηση επιτρέπει στους εξαγωγείς «να ατενίζουν το άμεσο μέλλον αφ’ ενός με περισσότερη αισιοδοξία και αφετέρου με μία σειρά από ισχυρά εργαλεία και εφόδια».

Σημείωσε τέλος ότι στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού οι έλληνες εξαγωγείς βλέπουν «έναν ισχυρό σύμμαχο, με βούληση και διάθεση ενεργού συμμετοχής στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του, ο Κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι οι εξαγωγές είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Υπενθύμισε ειδικότερα ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα για την απλούστευση των διαδικασιών των εξαγωγών, ενώ παράλληλα, αλλάζει το μοντέλο της οργάνωσης του κράτους με την ίδρυση, σε συνεργασία με ολλανδούς ειδικούς του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρεί στην υιοθέτηση προγράμματος για τη διευκόλυνση των εξαγωγών και των εισαγωγών, που όπως είπε, θα είναι «μία σημαντική ένεση ρευστότητας για τις εξαγωγές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα