Χρ. Στυλιανίδης: Προέχει η σωτηρία της Κύπρου

Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 21:12
ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ/ ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΠΑΥΛΟΥ

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης

Προτεραιότητα της κυπριακής κυβέρνησης είναι η σωτηρία του τόπου και μόνη έγνοια της η διάσωση της οικονομίας, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις για αναζήτηση λύσεων εκτός Ευρωζώνης, ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς προβληματισμό και κάλεσε όσους υποστηρίζουν μια τέτοια λύση να απαντήσουν πώς θα λυθεί εκτός Ευρωζώνης το θέμα ρευστότητας και ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε πώς η χώρα του θα μπορέσει να ασκήσει την ενεργειακή πολιτική που προσδοκά, υποβαθμίζοντας από μόνη της την ευρωπαϊκή της ιδιότητα, και εάν κάτι τέτοιο είναι η σοφότερη επιλογή «υπό τις σημερινές συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας και αστάθειας στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο».

YOUTUBE/SIGMA LIVE

Όσοι προκρίνουν άλλη πρακτική, ουσιαστικά οδηγούν την πολιτική ζωή σε δύσβατα μονοπάτια, υποστήριξε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών, αφού όπως είπε, υπάρχουν εξελίξεις.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, το Συμβούλιο Αρχηγών «δεν είναι απλό επικοινωνιακό εργαλείο, αλλά εργαλείο πάνω στο οποίο κτίζεται η ενότητα και η συλλογικότητα και όποτε κρίνει σκόπιμο να το συγκαλέσει θα το πράξει».

Σε ερώτηση, αν έχει αποφασισθεί το τελικό ύψος του «κουρέματος» και ποιές καταθέσεις θα εξαιρεθούν, απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση από την κεντρική τράπεζα και τους εμπειρογνώμονες.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα