ΥΠΟΙΚ: Ενδιαφέρον για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 20:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.

Την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ελληνικές τράπεζες για την απόκτηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, της CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, τα οποία μάλιστα θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή.

Την ύπαρξη ενδιαφέροντος εκ μέρους ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν και ασφαλείς πηγές, μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι οποιεσδήποτε ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις αποφάσεις της κυπριακής Βουλής επι του σχετικού νομοσχεδίου που αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν σημαντικό δίκτυο σε όλη την επικράτεια, το οποίο αριθμεί περί τα 330 υποκαταστήματα. Η τράπεζα Κύπρου διαθέτει τα περισσότερα, συνολικά 160 σε αριθμό, και ακολουθούν η Cyprus Popular Bank με 130 και η Ελληνική Τράπεζα με 30 υποκαταστήματα.
 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα