Δέσμευση Μέρκελ για σταθερό ευρώ

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 21:43
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (αριστερά), η γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ (κέντρο) και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε κοινές τους δηλώσεις στο Βερολίνο.

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σχέδιο επιβολής έκτακτου φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο.

«Κατά την πολιτική υπηρεσία μας εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της», είπε η Μέρκελ έχοντας στο πλάι της τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δηλώσεις Α. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ - Ζ.Μ. Μπαρόζο - Λ. Γιόχανσον

Δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο και του προέδρου του European Roundtable of Industrialists Λ. Γιόχανσον

Οι τρεις τους θα δειπνήσουν αργότερα σήμερα με ευρωπαίους βιομηχάνους με τους οποίους θα συζητήσουν θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης.

«Το κάναμε στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως έγινε αυτές τις μέρες με την Κύπρο. Και εδώ θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το ευρώ θα παραμείνει σταθερό», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα