Άσμουσεν: Υπόθεση της Κύπρου το ύψος των δασμών

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 12:09
REUTERS/ALEX DOMANSKI

«Το σημαντικό είναι να παραμείνει το ύψος της συνεισφοράς αυτής στα 5,8 δισεκ. ευρώ» τόνισε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Εναπόκειται στην κυβέρνηση και μόνον να αποφασίσει εάν θέλει να τροποποιήσει τη δομή της συνεισφοράς από τον τραπεζικό τομέα», δήλωσε σήμερα ο Γιερνγκ Άσμουσεν, μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας όμως ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξοικονομηθεί το ποσό των 5,87 δισ. ευρώ.

«Το σημαντικό είναι να παραμείνει το ύψος της συνεισφοράς αυτής στα 5,8 δισεκ. ευρώ» τόνισε ο Ασμουσεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πρόσθεσε όμως πως «παραμένει στα χέρια της κυπριακής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να αποφασίσουν για τη δομή αυτή» της δασμολόγησης..

Προηγουμένως, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, ερωτηθείς στο κοινοβούλιο για το ποιες εγγυήσεις θα παράσχει η ΕΚΤ εάν εγκριθεί η δασμολόγηση των καταθέσεων, δήλωσε πως «εάν το αντίστοιχο νομοσθέδιο, περάσει οι εγγυήσεις συνίστανται στο ότι θα μας δώσουν την αναγκαία ρευστότητα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα