Κύπρος: Έκτακτη σύσκεψη στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 13:54
REUTERS/STRINGER

Κόσμος έχει μαζευτεί σε ΑΤΜ τράπεζας στη Λευκωσία, μετά απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της τρόικας να επιβληθεί εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και της Υπηρεσίας Εφόρου Συνεργατικών Εταιρειών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία, μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διευθυντής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού Νέαρχος Ιωάννου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο ίδιος βρίσκεται καθοδόν προς Λευκωσία για να παρευρεθεί στην έκτακτη σύσκεψη, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια ομίχλη στο όλο σκηνικό, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί».

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως τα γραφεία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού παρέμειναν κλειστά το πρωί του Σαββάτου και τα ηλεκτρονικά συστήματα απενεργοποιήθηκαν, την ώρα που αρκετοί καταθέτες ζητούσαν επίμονα να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους.
 

Πηγή: KYΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα