Ιαπωνία: Θαρραλέα μέτρα υπόσχεται ο Χαρουχίκο Κουρόντα

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 09:36
REUTERS/ISSEI KATO

Ο υποψήφιος διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ), Χαρουχίκο Κουρόντα, μιλάει στο ιαπωνικό κοινοβούλιο στο Τόκιο. Ο Κουρόντα υποσχέθηκε επιθετικά μέτρα για την επίτευξη πληθωρισμού 2%, δίνοντας ώθηση στις ιαπωνικές μετοχές.

Επιθετικά μέτρα για την επίτευξη πληθωρισμού 2% υποσχέθηκε ο Χαρουχίκο Κουρόντα, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ), δίνοντας ώθηση στις ιαπωνικές μετοχές.

Μιλώντας στο ιαπωνικό κοινοβούλιο, το οποίο και θα εγκρίνει τον διορισμό του στη BOJ, ο Κουρόντα υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν έχει προχωρήσει σε αρκετές αγορές στοιχείων ενεργητικού και θα πρέπει να αγοράσει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιαπωνική οικονομία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το πρόβλημα του αποπληθωρισμού, που απειλεί τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Αν εγκριθεί η τοποθέτησή μου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, θεωρώ ότι το βασικότερο καθήκον μου θα είναι να διασφαλίσω πως θα επιτευχθεί όσο τον δυνατόν συντομότερα ο στόχος της σταθερότητας των τιμών (για πληθωρισμό 2%)», ανέφερε ο Κουρόντα στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τη BOJ.

Ο νυν πρόεδρος της BOJ, Μασαάκι Σιρακάουα, ο οποίος δεν ήταν υπέρμαχος της επιθετικής ποσοτικής χαλάρωσης, θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 19 Μαρτίου.

Οι δηλώσεις Κουρόντα ώθησαν τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο στα υψηλότερα επίπεδα του 2013.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα