Παραμένουν οι επιφυλάξεις για το ν/σ για τους υπερχρεωμένους

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 18:31
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνουν την απόφασή τους να επιμείνουν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν.

Θα συνεχιστούν οι συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών διατηρούν τις επιφυλάξεις τους επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι επιφυλάξεις παρέμειναν μετά την πρώτη  συνάντηση που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια από την Τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Στη σημερινή συνάντηση η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να ποσοτικοποιηθούν οι επιμέρους προσεγγίσεις και σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα διατηρεί επιφυλάξεις ως προς τις κεφαλαιακές ανάγκες που δημιουργεί η ρύθμιση.

Αντίθετη είναι η άποψη του υπουργείου Ανάπτυξης, κύκλοι από το οποίο επισημαίνουν την απόφασή τους να επιμείνουν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, η τρόικα είχε ζητήσει λιγότερο «γενναιόδωρη» νομοθετική ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν τότε αφορούσαν το ύψος του επιτοκίου (1,5%) που προτείνεται στο νέο σχέδιο νόμου που έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση, αλλά και στη διάρκεια των ετών που θα υπάρχουν διευκολύνσεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες (4 χρόνια).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα