Λιγότερο «γενναιόδωρη» νομοθετική ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους ζητεί η τρόικα

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 22:49
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ με επικεφαλής τον Κ. Χατζηδάκη (μέσον) και με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Αθ. Σκορδά (αριστερά) και του γ.γ. Καταναλωτή Γ. Στεργίου (δεξιά) οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν στο ύψος του επιτοκίου που προτείνεται στο νέο σχέδιο νόμου (φωτογραφία αρχείου).

Λιγότερο «γενναιόδωρη» νομοθετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίαζε μετά τη συνάντηση με την τρόικα ότι οι επιφυλάξεις, επί της ουσίας, αφορούν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο μεταξύ όμως εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας σε σύντομο χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην διάρκεια της τρίωρης συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Κ. Χατζηδάκη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Αθ. Σκορδά και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή Γ. Στεργίου οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν στο ύψος του επιτοκίου (1,5%) που προτείνεται στο νέο σχέδιο νόμου που έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση, αλλά και στη διάρκεια των ετών που θα υπάρχουν διευκολύνσεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες (4 χρόνια).

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα