Ισπανία: Αποκλείει νέα αύξηση φόρων η κυβέρνηση

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 15:35
REUTERS/SUSANA VERA

«Δεν πρόκειται να αυξήσουμε κι άλλο τους φόρους», ανέφερε ο υπουργός Προϋπολογισμού της Ισπανίας, Κριστόμπαλ Μοντόρο, μετά την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση της φορολογίας.

Το ενδεχόμενο νέας αύξησης της φορολογίας, όπως εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέκλεισε σήμερα ο Κριστόμπαλ Μοντόρο, υπουργός Προϋπολογισμού της Ισπανίας.

«Δεν πρόκειται να αυξήσουμε κι άλλο τους φόρους», είπε ο Μοντόρο σε συνέντευξή του στη δημόσια ισπανική τηλεόραση TVE.

Χθες, η Κομισιόν εισηγήθηκε στην Ισπανία να περιορίσει τον αριθμό των αγαθών και των υπηρεσιών που έχουν μειωμένα επίπεδα φόρου προστιθέμενης αξίας.

Στο πλαίσιο της δεύτερης έκθεσης αξιολόγησης σχετικά με το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, οι Βρυξέλλες είχαν επίσης συστήσει την αύξηση των λεγόμενων περιβαλλοντικών φόρων, ειδικά αυτού που επιβάλλεται στην κατανάλωση καυσίμων.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που ανέλαβε την εξουσία το 2011 υποσχόμενη να μην αυξήσει τους φόρους, προχώρησε παρ' όλα αυτά σε πολλές αυξήσεις των φορολογικών παρακρατήσεων το 2012, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος.

Χθες, ο Μοντόρο δήλωσε ότι το οριστικό επίπεδο του ελλείμματος της Ισπανίας για το 2012 δεν θα είναι ανώτερο από το 6,7%. «Εάν δεν είναι σε αυτό το επίπεδο, θα είναι χαμηλότερο», διαβεβαίωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα