Στα υψηλά επτά μηνών η μεταποίηση στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 16:47
UPD:17:53

Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της μεταποίησης επιτάχυναν την παραγωγή τους προκειμένου να προλάβουν την αύξηση των παραγγελιών.

Στα υψηλά επτά μηνών εκτινάχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χάρη στην τόνωση της εγχώριας ζήτησης και της ζήτησης από το εξωτερικό.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Παραγωγής (PMI) της Markit ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο και διαμορφώθηκε στις 54 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 52,8 μονάδες που ήταν τον Νοέμβριο.

Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της μεταποίησης επιτάχυναν την παραγωγή τους προκειμένου να προλάβουν την αύξηση των παραγγελιών. Ο δείκτης νέων παραγγελιών ενισχύθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν και για δεύτερο συνεχή μήνα οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, οι οποίες έδωσαν ώθηση στον κλάδο.

«Δεδομένων των πρόσφατων ενδείξεων για επιτάχυνση της ανάπτυξης και σε άλλες βασικές οικονομίες ανά τον κόσμο -κυρίως στις αναπτυσσόμενες Κίνα και Βραζιλία- και για υποχώρηση της κρίσης στην ευρωζώνη, οι αμερικανικές οικονομίες εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση που θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές στις αρχές του 2013», εξηγεί ο επικεφαλής της Markit, Κρις Ουίλιαμσον.

Ο ρυθμός των προσλήψεων ανήλθε στα υψηλά οκτώ μηνών, «γεγονός που υποδεικνύει ότι η ενίσχυση της ζήτησης αντιστάθμισε τις ανησυχίες σχετικά με τον δημοσιονομικό γκρεμό», συμπλήρωσε ο κ. Ουίλιαμσον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα