Στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα ο σέρβος ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 16:45

Στόχος είναι η πλήρης σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, που θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία, παρατήρησε ο σέρβος υπουργός.

Στη Μόσχα θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς, προκειμένου να συζητήσει με τον ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση δανείου ύψους 1 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού.

«Κατ' αυτόν τον τρόπο, η βοήθεια για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην οποία είχαμε υπολογίσει, θα υλοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Ντίνκιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Στόχος είναι η πλήρης σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, που θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία, παρατήρησε ο σέρβος υπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερων επενδύσεων στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα συστήματα ύδρευσης και άρδευσης.

Η ατζέντα του Ιανουαρίου περιλαμβάνει συνομιλίες με αξιωματούχους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας, η οποία και θα διευρύνει τη διμερή συνεργασία.

Ο κ. Ντίνκιτς είπε επίσης πως θα έχει συζητήσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα και εκτίμησε ότι οι συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα διεξαχθούν στις αρχές της άνοιξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα