Νέα πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη

Iσχυρές πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 18:59

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν και σήμερα οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.544,8 μονάδες μειωμένος κατά 1,23%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.819,01 μονάδες με απώλειες 1,02% και ο δείκτης DJ Stoxx 50 στις 3.093,53 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,09%.

Περίπου δύο ώρες πριν από το τέλος της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,62% και βρίσκεται στις 4.414,98 μονάδες.

Η μετοχή της Alcatel σημείωσε πτώση κατά 2,24%, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι η Moody’s θα προέβαινε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της γαλλικής εταιρείας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Ανάλογες απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχικές τιμές των ομοειδών εταιρειών Nokia και Ericsson.

Aντιθέτως, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε ο τίτλος της Deutsche Telekom μετά από φήμες ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρον Ζόμερ, εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Ο κ. Σόμερ δέχεται πολλαπλές πιέσεις, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου έχει υποχωρήσει κατά 90%, με επενδυτές και αναλυτές να κατηγορούν τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για τη συσσώρευση τεράστιου χρέους, μέσω συμφωνιών εταιρικών εξαγορών και απόκτησης αδειών κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενεάς.

Η μετοχή της Deutsche Telekom στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 8,21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα