«Νέο ήθος» ζητάει από τα στελέχη επιχειρήσεων ο Τ. Μπους

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 20:10

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε σήμερα τα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαινιάσουν μία νέα περίοδο που θα χαρακτηρίζεται από «ακεραιότητα», αναγγέλοντας ταυτοχρόνως αυστηρές ποινές για τους επιχειρηματίες παραβάτες του νόμου.

Μιλώντας σε ακροατήριο κορυφαίων στελέχων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, πολύ κοντά στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο πρόεδρος Μπους απαρίθμησε μία σειρά νέων αξιών για τα επιχειρηματικά και διαχειριστικά δρώμενα και ανήγγειλε την άμεση σύσταση με προεδρικό διάταγμα ειδικής ομοσπονδιακής επιτροπής, που θα ερευνά τα επιχειρηματικά σκάνδαλα.

Οσον αφορά το νομικό οπλοστάσιο κατά της διαφθοράς του επιχειρηματικού κόσμου, ο πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι για ορισμένα οικονομικά εγκλήματα η προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης θα φθάνει τα 10 έτη, διπλασιασμός της προβλεπομένης σήμερα ποινής.

Η Επιτροπή της Ασφάλειας των Συναλλαγών στη Wall Street θα ενισχυθεί με περισσότερες αρμοδιότητες «αστυνόμευσης» των συναλλαγών, ενώ θα προσληφθούν 100 νέοι αστυνομικοί επιθεωρητές για το οικονομικό έγκλημα. Η έγκριση της σχετικής πίστωσης θα ζητηθεί άμεσα από το Κογκρέσο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα