Ανοικτός σε υιοθέτηση επιπλέον τεκμηρίων ο Φ. Σαχινίδης

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 15:31
UPD:15:43

Του φορολογικού νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, ενώ σημείωσε πως αν και δεν υποκαθιστά τον αναπτυξιακό νόμο, περιέχει διατάξεις που διευκολύνουν φορολογικά επιχειρήσεις να διατηρούν θέσεις εργασίας, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι αναπτυξιακό στοιχείο.

Ανοικτός σε υιοθέτηση και άλλων τεκμηρίων χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, στο πνεύμα αυτών που ήδη περιλαμβάνονται στο συζητούμενο φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ενώπιον της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Στην πρωινή συνεδρίαση, η αντιπολίτευση επέμεινε στην καταψήφιση του νομοθετήματος, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν από περιορισμένες αμφιβολίες ως και απόλυτες διαφωνίες με επιμέρους διατάξεις εστιάζοντας κυρίως στην αναποτελεσματικότητα των τεκμηρίων και ζήτησαν πιο δραστικές πολιτικές για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εκφράσθηκε ο φόβος ότι με τα μέτρα του φορολογικού και την απουσία επενδυτικών κινήτρων η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση.

Για άδικες θυσίες τις οποίες καλείται να υποστεί ο λαός, έκανε λόγο, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, θεωρώντας ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξυπηρετούνται απλώς οι βλέψεις του κεφαλαίου.

«Το νομοσχέδιο αποσκοπεί σε άγρια εισπρακτική πολιτική, κυρίως από τα λαϊκά στρώματα», τόνισε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, ενώ σημείωσε πως αν και δεν υποκαθιστά τον αναπτυξιακό νόμο, περιέχει διατάξεις που διευκολύνουν φορολογικά επιχειρήσεις να διατηρούν θέσεις εργασίας, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι αναπτυξιακό στοιχείο. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η φορολόγηση των ακινήτων των εξωχώριων εταιρειών, είναι οφειλόμενη πράξη φορολογικής δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα