Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνέλευση των απεργών

Ομαλοποιείται η τροφοδοσία της αγοράς
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010 15:01
UPD:15:12

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Παρότι ο πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος, δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει την αναστολή της απεργίας και την έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση, δεν λείπουν οι φωνές που επιμένουν στη συνέχιση της απεργίας.

Προηγήθηκαν έντοντες διαβουλεύσεις από το Σάββατο το απόγευμα, καθώς από τις παραγωγικές και επιχειρηματικές τάξεις διατυπώθηκε η πρόταση να ανασταλεί η απεργία και η κυβέρνηση να άρει την πολιτική επιστράτευση.

Την εν λόγω πρόταση υιοθέτησαν οι απεργοί, ενώ έγινε αργότερα αποδεκτή και από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά των απεργών ότι δεν προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega o κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά στις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.

Διεμήνυσε δε ότι η θέση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών δεν αλλάζει.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα από τα ιδιωτικά και τα επιταγμένα βυτιοφόρα. Στην περιοχή της Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και εκτιμάται ότι σύντομα η αγορά θα ομαλοποιηθεί.

Η κατάσταση στην αγορά καυσίμων ομαλοποιείται και στο νομό Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται μάλιστα ότι μέχρι το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων καυσίμων στο νομό.

Γεμάτες δεξαμενές έχει το 40% - 50% των πρατηρίων στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες ροδάκινου της Ημαθίας, καθώς από χθες το βράδυ ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός τους με μαζούτ.

Σε ό,τι αφορά την επίταξη, έχουν επιδοθεί πάνω από 700 φύλλα πορείας σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Από τις 29/7 μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα, μόνο η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδώσει 92 φύλλα πορείας για την επίταξη φορτηγών δημοσίας χρήσης και άλλα 133 για βυτιοφόρα.

Παράλληλα, στη Χαλκιδική επιδόθηκαν μέχρι χθες φύλλα πορείας για 219 φορτηγά, στο Κιλκίς για 12 βυτιοφόρα και 165 φορτηγά, στις Σέρρες για 72 βυτιοφόρα και 16 φορτηγά, στην Κατερίνη για 24 φορτηγά, στην Βέροια για 13 βυτιοφόρα και έξι φορτηγά και στην Έδεσσα για εννέα βυτιοφόρα.

Ομαλή χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση και στη Δυτική Μακεδονία. Στο νομό Κοζάνης πάνω από τα μισά πρατήρια λειτουργούν πλέον κανονικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα