Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων της Μακεδονίας

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010 14:24

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται μάλιστα ότι μέχρι το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης με βενζίνη, χάρη στην κίνηση ιδιωτικών βυτιοφόρων και επιταγμένων οχημάτων δημόσιας χρήσης, από χθες το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, γεμάτες δεξαμενές έχει το 40% - 50% των πρατηρίων στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες ροδάκινου της Ημαθίας, καθώς από χθες το βράδυ ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός τους με μαζούτ.

Σε ό,τι αφορά την επίταξη, έχουν επιδοθεί πάνω από 700 φύλλα πορείας σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Από τις 29/7 μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα, μόνο η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδώσει 92 φύλλα πορείας για την επίταξη φορτηγών δημοσίας χρήσης και άλλα 133 για βυτιοφόρα.

Παράλληλα, στη Χαλκιδική επιδόθηκαν μέχρι χθες φύλλα πορείας για 219 φορτηγά, στο Κιλκίς για 12 βυτιοφόρα και 165 φορτηγά, στις Σέρρες για 72 βυτιοφόρα και 16 φορτηγά, στην Κατερίνη για 24 φορτηγά, στην Βέροια για 13 βυτιοφόρα και έξι φορτηγά και στην Έδεσσα για εννέα βυτιοφόρα.

Ομαλή χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση και στη δυτική Μακεδονία. Στο νομό Κοζάνης πάνω από τα μισά πρατήρια λειτουργούν πλέον κανονικά.

Τέλος, ανεκτέλεστο, λόγω αδυναμίας εφοδιασμού με καύσιμα, παρέμεινε το σημερινό δρομολόγιο του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη», το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ Lines.

Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν είχαν εκδοθεί εισιτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα