Φ. Σαχινίδης: Κρίσιμο έτος για την έξοδο από την κρίση το 2011

Ελεγκτικές εταιρείες σε νοσοκομεία και ΔΕΚΟ
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010 17:28

Κρίσιμο έτος για την έξοδο από την κρίση χαρακτηρίζει το 2011 ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα». Εκτιμά δε ότι το 2011 τα οφέλη από τα μέτρα που ελήφθησαν «θα είναι πολύ πιο ορατά καθώς οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην οικονομία θα αρχίσουν να αποδίδουν».

Όπως εξηγεί, «ο στόχος για το 2011 είναι να μειωθούν τα ελλείμματα στο 7,6% του ΑΕΠ και τα μέσα για την επίτευξη του στόχου έχουν δημοσιοποιηθεί και στη συμφωνία για τα 110 δισ.».

Ερωτηθείς δε σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2011, ο κ. Σαχινίδης, επεσήμανε πως «η συνεχής αναφορά σε νέα μέτρα είναι μια αναφορά που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στην οικονομία, αποθαρρύνει τους πολίτες και αδικεί μια συλλογική προσπάθεια που παράγει τα πρώτα της αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των δαπανών σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και ΟΤΑ, σημειώνει ότι «ελεγκτικές εταιρείες θα αξιολογήσουν τις δαπάνες σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να καταθέσουν τα πορίσματά τους για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων», ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως δηλώνει, έχουν αναληφθεί για ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τους ΟΤΑ δε εκτιμά ότι «Καλλικράτης» θα συμβάλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση δαπανών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ο υφυπουργός Οικονομικών εξαγγέλλει την έναρξη διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα