Γαλλική πρόταση για οικονομική κυβέρνηση στην Ευρωζώνη

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 15:14
UPD:15:20

Τη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής κυβέρνησης στην Ευρωζώνη πρότεινε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Τη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομικής κυβέρνησης στην Ευρωζώνη πρότεινε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung "SZ" (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 23.10.10), σημειώνει πως η οικονομική κυβέρνηση πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις 16 χώρες της Ευρωζώνης, αλλά να μπορούν να προστεθούν στη συνέχεια και άλλες χώρες, μοντέλο, που η κ. Λαγκάρντ χαρακτηρίζει «Φόρμουλα 16 συν».

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, η οικονομική κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει την έγκρισή της κάθε φορά που μία χώρα παίρνει αποφάσεις οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στις άλλες χώρες.

Η πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις Λαγκάρντ ήρθε από το Βερολίνο και ήταν αρνητική.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράϊνερ Μπρούντερλε χαρακτήρισε κακή την πρόταση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μια τέτοια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση δεν αποτελεί ένα καλό σχέδιο. Εκείνος ο οποίος τείνει προς μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση οδεύει σε έναν κακό δρόμο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα