Ρεν: Υπερβολικά απαισιόδοξες οι αγορές για Ισπανία, Πορτογαλία

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 10:31
UPD:11:24

«Όπως όλα δείχνουν, η ικανότητα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να περιορίσουν το χρέος τους και να τονώσουν την ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι θεωρούν αυτή τη στιγμή οι αγορές», δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. Όλι Ρεν.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές υποτιμούν την ικανότητα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους και να τονώσουν την ανάπτυξη, εκτίμησε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

Σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat», ο ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι η ευρωζώνη έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, η οποία έχει ήδη αναγκάσει την Ελλάδα και την Ιρλανδία να προσφύγουν στο μηχανισμό στήριξης.

Μετά τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου 85 δισ. ευρώ στο Δουβλίνο, τον περασμένο μήνα, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία, που θεωρούνται ως οι επόμενοι αδύναμοι κρίκοι της ευρωζώνης.

«Όπως όλα δείχνουν, η ικανότητα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να περιορίσουν το χρέος τους και να τονώσουν την ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι θεωρούν αυτή τη στιγμή οι αγορές», δήλωσε ο Ρεν.

Την Τρίτη, ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι πιθανόν να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας κατά μία ή δύο βαθμίδες, εξαιτίας των μειωμένων προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλού κόστους δανεισμού.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα