Προς εκτόνωση οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 18:22
UPD:21:14

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της λεγόμενης Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών (σ.σ. εκπροσωπεί ορισμένα μπλόκα) μετά από νέες επαφές που είχαν το απόγευμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Η Επιτροπή συμμετείχε σε έναν πραγματικά ουσιαστικό διάλογο τόσο επί των αιτημάτων της όσο και επί των εξαγγελιών του υπουργού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Οργάνου Βασίλης Κιλάφας.

Πάντως, το Οργανο συνέρχεται απόψε για να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ την Παρασκευη το πρωί οι Επιτροπές στα κατά τόπους μπλόκα θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Σωτ. Χατζηγάκης: Εληξε η αγροτική κινητοποίηση

Σωτ. Χατζηγάκης: Εληξε η αγροτική κινητοποίηση

«Οι αγρότες επιστρέφουν στα κτήματα και στα σπίτια τους, η μεγαλύτερη έως τώρα κινητοποίηση στον αγροτικό χώρο έληξε με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο θέμα των κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιπολιτευτική απόγνωση χωρίς όρια προσθέτοντας πως ζημιώνει τη χώρα. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο πακέτο υπέρ των αγροτών, υποστηρίξε πως το ΠΑΣΟΚ «υπονομεύει μια απόλυτα σύμφωνη με τα κοινοτικά δεδομένα κυβερνητική απόφαση». «Καταγγέλλω αυτή την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και των φερέφωνων του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» σημείωσε ο κ. Χατζηγάκης.

Ο κ. Χατζηγάκης διαβεβαίωσε ακόμη πως «ξεκινάμε σύντομα μια νέα περίοδο στις σχέσεις μας με τους Έλληνες αγρότες έχοντας ενισχύσει τους δεσμούς μας μετά τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις τους». Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε έκκληση «να μην υπάρξουν διώξεις, όπως έγινε στο παρελθόν».

«Ντροπή για τον ίδιο και τη ΝΔ το παραλήρημα του Σωτ. Χατζηγάκη»

«Το σημερινό παραλήρημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ντροπή για τον ίδιο και για το κόμμα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη πως «ψεύδεται συνειδητά, για να κρύψει τους δικούς του λάθος χειρισμούς, τις δικές του παλινωδίες, τη δική του διγλωσσία, την εξαπάτηση των αγροτών. «Αντί να μιλήσει στους αγρότες, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βάλλει κατά του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε.

«Τους υποκινητές και τους δηλωσίες, να τους ψάξει στο ίδιο του το κόμμα. Ας κοιτάξει στον καθρέφτη, για να θυμηθεί την εποχή που ανέβαινε στα τρακτέρ. Ας θυμηθεί τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν στα μπλόκα δήλωνε: "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"» σημείωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα