Λύθηκε το μπλόκο και στην Κουλούρα Ημαθίας

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 20:05

Ελυσαν το μπλόκο τους και οι ροδακινοπαραγωγοί που κρατούσαν κλειστό τον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας στην Εγνατία οδό. Προηγήθηκε συνάντηση στο σημείο του αποκλεισμού με το νομάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, και τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό, Μιχάλη Χαλκίδη και Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Οι αγρότες δήλωσαν «μερικώς ικανοποιημένοι» από τις δεσμεύσεις του υπουργείου για τις αποζημιώσεις στο ροδάκινο.

Μετά και την τελευταία αυτή εξέλιξη, το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα, αποτελεί πλέον το κύριο σημείο αποκλεισμού του εθνικού οδικού δικτύου από τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Ανυποχώρητοι παραμένουν στον αποκλεισμό του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα αγρότες των Σερρών. Τρακτέρ παραμένουν και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, χωρίς προς το παρόν να κλείνουν το δρόμο.

Σε αναμονή, χωρίς να κλείνουν το δρόμο, βρίσκονται και οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων.

Ωστόσο, ανοιχτά παραμένουν τα τελωνεία των Κήπων, των Ευζώνων, της Δοϊράνης και οι συνοριακές διαβάσεις της Εξοχής, του Ορμενίου καθώς και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Σερρών στον κόμβο του Στρυμονικού.

Την Παρασκευή το πρωί οι αγρότες που απομένουν στα μπλόκα θα εξετάσουν σε κατά τόπους συσκέψεις το ενδεχόμενο της αποχώρησής τους σε συνεννόηση και με το πανελλαδικό συντονιστικό τους όργανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα