Κρήτη: Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 15:11

Aποφασίστηκε να κρατηθεί κλειστή η Εθνική στα Λινοπεράματα (Ηράκλειο) και στο Πλατάνι στα Χανιά.

Την απόφαση να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς σε σημεία της Εθνικής οδού, αλλά και «να μεταθέσουν» του αγώνα τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη Δευτέρα, αν μέχρι την Κυριακή το απόγευμα δεν δοθεί απάντηση στα αιτήματά τους.

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε να κρατήσουν κλειστή την Εθνική στα Λινοπεράματα (Ηράκλειο) και στο Πλατάνι στα Χανιά. Επίσης, αποφάσισαν να καλέσουν σε σύσκεψη το Σάββατο όλους τους βουλευτές της Κρήτης στο Ηράκλειο και να ζητήσουν στήριξη στον αγώνα τους.

Παράλληλα, εμμένουν στο αίτημά τους για πακέτο 100 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες της Κρήτης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως υποστήριξαν, αναμένουν σχετική απάντηση του υπουργού στα αιτήματά τους και αν δεν υπάρξει ικανοποίηση μέχρι την Κυριακή, το βράδυ της ίδιας ημέρας ομάδες αγροτών με τα οχήματά τους, θα επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής και τη Δευτέρα θα μεταβούν στην Αθήνα, θα κάνουν παράσταση έξω απο το υπουργείο Γεωργίας, θα επιδώσουν ψήφισμα στον υπουργό και θα επιστρέψουν στα μπλόκα τους.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα προβλήματα στην αγορά λόγω των αποκλεισμών άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, αφού κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων του Ηρακλείου έχουν στερέψει από καύσιμα.

Οι αγρότες αφήνουν ανά μία ώρα, για πέντε με δέκα λεπτά, να περνούν από τους αποκλεισμένους δρόμους αυτοκίνητα, ώστε να εξυπηρετείται μέρος του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα