Αποχώρησαν από Τέμπη - Μικροθήβες

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 12:31
UPD:15:46

Αποχώρησαν από τα Τέμπη και τα 215 τρακτέρ που είχαν απομείνει μετά τη χθεσινή πρώτη αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο. Το ίδιο έπραξαν και οι συνάδελφοί τους στις Μικροθήβες.

A- A A+

Αποχώρησαν από τα Τέμπη και τα 215 τρακτέρ που είχαν απομείνει μετά τη χθεσινή πρώτη αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο. Το ίδιο έπραξαν και οι συνάδελφοί τους στις Μικροθήβες.

Όσοι επέλεξαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, κατευθύνθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας το οποίο παραμένει ισχυρό http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/29/1622695.htm .

Νωρίτερα και οι αγρότες της Καβάλας αποχώρησαν από την Εγνατία Οδό και την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ξάνθης, στο ύψος της Χρυσούπολης.

«Φαίνεται να έχουμε εκτόνωση. Η πλειοψηφία των αγροτών τηρεί υπεύθυνη στάση και ανοίγει τους δρόμους», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης αμέσως μετά της συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Θεωρούμε ότι ο διάλογος είναι το καλύτερο εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων και δεν δημιουργεί πρόβλημα και στις άλλες κοινωνικές ομάδες», πρόσθεσε και χαρακτήρισε την εξειδίκευση των μέτρων ικανοποιητική.

Καθοριστική για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών της Μακεδονίας, θα είναι η συνάντηση που έχει σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ με αντιπροσωπείες από τα μπλόκα. Τα κατά τόπους συντονιστικά θα συνεδριάσουν και πάλι το απόγευμα για να καθορίσουν τη στάση τους.

Κλειστή μέχρι το μεσημέρι θα είναι η Εγνατία Οδός και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ξάνθης στα Κερδύλια, από αγρότες του Στρυμόνα.

Προσωρινά άνοιξε για λίγο η συνοριακή διάβαση στον Προμαχώνα και θα κλείσει αργότερα. Ανοιχτό είναι και το τελωνείο των Ευζώνων, που θα κλείσει και πάλι για λίγες ώρες το μεσημέρι. Κατά διαστήματα ανοίγει και η διάβαση της Εξοχής. Κλειστό μέχρι τις τρεις το μεσημέρι θα είναι και το τελωνείο των Κήπων Έβρου.

Παραμένουν τα τρακτέρ στα Μάλγαρα και τη Χαλκηδόνα, χωρίς να κλείνουν το δρόμο. Αργότερα θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε συμβολικούς ωριαίους αποκλεισμούς, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως έκαναν τις προηγούμενες μέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή