Αυστραλία: Προειδοποίηση Μέρντοχ για την οικονομία

Έκκληση για ψήφιση του σχεδίου Ραντ
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 12:57
UPD:13:12

Η Αυστραλία δεν έχει βιώσει ακόμη το σύνολο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, προειδοποίησε ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, ενώ απηύθυνε έκκληση για έγκριση του νέου «πακέτου» μέτρων, ύψους 21,6 δισ. ευρώ, που προωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Κέβιν Ραντ.

Το «πακέτο» παραμένει τελματωμένο στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι οφειλές 12,7 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (6,53 δισ. ευρώ) προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους θα καθυστερήσουν και θέσεις εργασίας θα χαθούν, εάν η Γερουσία επιβάλλει αλλαγές.

«Η συρρίκνωση στην Αυστραλία έχει έλθει πολύ καθυστερημένα, είναι στην αρχή ακόμη και δεν βιώνεται με τον τρόπο που έγινε αισθητή στη Βρετανία», δήλωσε ο Μέρντοχ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της News Corp. και εκδότης της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ έχει τονίσει ότι τα νέα μέτρα, τα οποία ακολουθούν ένα «πακέτο» 10,4 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (5,35 δισ. ευρώ) που είχε αποφασισθεί το Νοέμβριο, είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και να αποφευχθούν απώλειες θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, η συντηρητική αντιπολίτευση της χώρας δεν είναι πρόθυμη να υπερψηφίσει τις προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δαπανά πάρα πολλά χρήματα και πρέπει να προσφέρει φορολογικές περικοπές αντί για καταβολές σε ρευστό.

Η κυβέρνηση έχει δώσει προθεσμία στη Γερουσία να «περάσει» τις προτάσεις μέχρι το τέλος της βουλευτικής περιόδου, στις 12 Φεβρουαρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα