News Corp.: Ζημίες λόγω διαγραφών ύψους 8,4 δισ. δολ.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 12:11
A- A A+

Τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες εμφάνισε η News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ, έπειτα από διαγραφές 8,4 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με την εξαγορά του Dow Jones, άδειες μετάδοσης και άλλα πάγια.

Εξαιρουμένων των επιβαρύνσεων αυτών, τα αποτελέσματά της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της Wall Street, καθώς η οικονομική ύφεση επέτεινε την πτώση των διαφημιστικών πωλήσεων στις εφημερίδες του ομίλου.

Οι μετοχές της News Corp. υποχώρησαν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές κατά 6,3% στα 6,50 δολάρια, έχοντας καταγράψει απώλειες σχεδόν 65% κατά το τελευταίο 12μηνο.

«Πρόκειται για την χειρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση από τη δημιουργία της News Corp., πριν από 50 χρόνια», δήλωσε ο Μέρντοχ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Όπως τόνισε, είναι αδύνατο να είναι η εταιρεία απολύτως προετοιμασμένη για μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, η News Corp. περιορίζει τις δαπάνες και περικόπτει θέσεις εργασίας όπου κρίνει πως είναι απαραίτητο, πρόσθεσε.

Τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 8,4% στα 7,87 δισ. δολάρια – χαμηλότερα από τα 8,35 δισ. δολάρια που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η θυγατρική της News Corp., Fox, έχει προχωρήσει σε 800 απολύσεις, ενώ η Wall Street Journal, τα διαφημιστικά έσοδα της οποίας υποχώρησαν κατά 20%, έχει ανακοινώσει πως θα απολύσει 25 δημοσιογράφους.

Προτεινόμενα για εσάς